Välkommen till Udda platser! Det här är sidan som riktar in sig på det där speciella som man kanske missar när man rör sig runt omkring i vårt land.

Vi har en fullmatad databas med platser som du kan hitta genom att söka på kartan som finns på sidan. Där kan du själv leta efter platser som finns nära dig. Alla platser har inte bilder och artiklar ännu men vi fyller på så fort vi kan. Om du vill titta på olika färdiga artiklar så slumpar vi fram artiklar här nedanför på startsidan. Vill du se en ny plats så är det bara att ladda om sidan. Tänk på att kolla om koordinaterna är verifierade eller inte. Om de inte är verifierade stämmer de sannolikt men vänta dig ett eventuellt äventyr när du ska hitta platsen. Om du kan verifiera att några koordinater till en plats stämmer, hör gärna av dig till oss.


SLUMPMÄSSIGT VALD ARTIKEL

Namn: Jättebjörnen i Sveg

Beskrivning: Om du har vägarna förbi Sveg så är risken kanske stor att du ändå missar världens största träbjörn! Sveg är just en ort som många passerar igenom, men den här gigantiska träkolossen till björn gör att ett stop är ett måste! Björnen är hela 13 meter hög, väger 80 ton och sägs innehålla tre våningsplan med 70 kvadratmeter golvyta. Inuti björnen ska det finnas el och förberedd anslutning till vatten och avlopp. Hela 570000 spikar håller ihop björnens kropp. Självklart finns även en egen festival till dess ära. Festivalen Björnfesten har ännu inte bevistats av oss skribenter men den lär vara en minst lika stor attraktion som själva jätteträbjörnen.

Landskap: Härjedalen
Län: Jämtland
Kommun: Härjedalen
Ort: Sveg

Övrigt:

Typ:

Terräng: Ingen information ännu.
Länk:
Decimalkoordinater: 62.034315, 14.36478
Koordinater grader: 62°2'3.534 N , 62°2'3.534 Ö
Inget foto ännu Inget foto ännu
Udda platser i Sverige Udda Platser
= Platsen har ingen ytterligare info ännu.
= Platsen har både artikel och bilder.
= Platsen har artikel, men inga bilder.
= Platsen har ingen artikel men bilder finns.